Vzdělávání dospělých

Profesní kvalifikace



Prosíme zájemce o zkoušku profesních kvalifikací, aby podávali přihlášky do 30. 6.2024 a následně od nového školního roku tj. od 1. září 2024.

Škola je autorizovanou osobou pro profesní kvalifikace (viz přehled profesních kvalifikací) podle zákona č. 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání a o změně některých zákonů. Zájemce, který chce získat příslušnou profesní kvalifikaci, musí prokázat příslušné znalosti a dovedností v dané oblasti. Ty jsou určeny kvalifikačními standardy k jednotlivým profesním kvalifikacím. Tyto standardy jsou zveřejněny na: https://www.narodnikvalifikace.cz/


Kód profesní kvalifikace
Název profesní kvalifikace
Odkaz
Číšník/servírka
Kuchař/kuchařka teplých pokrmů
Kuchař/kuchařka studené kuchyně
Kuchař/kuchařka minutkových pokrmů
Pekař/pekařka chleba a běžného pečiva
Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva
Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů
Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků
Florista/floristka
Údržbář/údržbářka veřejné zeleně
Fotograf/fotografka – základy fotografování
Fotoreportér/fotoreportérka
Portrétní fotograf/fotografka

JAK POSTUPOVAT V PŘÍPADĚ ZÁJMU O PROFESNÍ KVALIFIKACI

  1. Zavolat do školy či napsat a domluvit si termín schůzky:

            telefon: 702 236 515

            e-mail: profesni.kvalifikace@sssoghk.cz

  1. Po získání základních informací, vyplnit přihlášku a domluvit si termín zkoušky. Přihláška musí být doručená na adresu školy - poštou nebo osobně.
  2. Zájemce obdrží pozvánku ke zkoušce a dostane kontakt na autorizovaného zástupce organizace, který bude mít na starost průběh zkoušky dle hodnotícího standardu.
  3. Úhrada za zkoušku – musí být zaplaceno před zkouškou: Zkouška profesní kvalifikace.
  4. Zkouška z profesní kvalifikace.
  5. V případě úspěšně složené zkoušky z profesní kvalifikace, získání Osvědčení o profesní kvalifikaci.