Hotelnictví a cestovní ruch
Už odmala všechno a všechny organizuješ a nebojíš se prosadit tu svou? Láká tě mít pod palcem restaurační a hotelový provoz? Nebo toužíš objevovat vůně a chutě světa?
Na tomhle oboru se naučíš kompletně pečovat o hotelového hosta – od recepce, přes ubytování, přípravu jídel až po samotnou obsluhu. Zvládneš řídit stravovací provoz a zjistíš, jak nejlépe naplánovat zájezd a připravit průvodcovský výklad. Získáš zkrátka široký přehled, díky kterému budeš mít dveře do světa otevřené.
KÓD OBORU
65-42-M/01
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Hotelnictví
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s maturitou
ZAKONČENÍ STUDIA
Maturitní zkouška
DÉLKA STUDIA
4 roky
FORMA STUDIA
Denní
MÍSTO VÝUKY
Hradec Králové
POČET PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ
30
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.
POVINNÁ LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano
Proč jít na tento obor
Dělej, co tě baví
Nudit se nebudeš
Kvalitní praxe
Se všemi se domluvíš
V hotelu se neztratíš
Kde se uplatníš
Možností uplatnění budeš mít opravdu hodně. Práci najdeš jako provozní restaurací, kaváren a ubytovacích zařízení. Můžeš také pracovat na hotelové recepci, informačním centru nebo v cestovní kanceláři.
Lákalo by tě spíš provádět turisty po zajímavých místech? A co takhle otevřít si vlastní bistro, penzion nebo cestovku? Cest je nespočet a je jen na tobě, jakou si zvolíš.
Co se na oboru naučíš?
- Poznáš práci kuchaře, číšníka i manažera. Naučíš se připravovat pokrmy, míchat nápoje, obsluhovat hosty a kompletně řídit stravovací provoz.
- Získáš základy ekonomie, účetnictví a managementu a naučíš se komunikovat s různými typy lidí. V praxi tě pak nepřekvapí ani nároční klienti.
- Naučíš se organizovat práci nejen svoji, ale i ostatních lidí – tak, aby provoz probíhal hladce a hosté byli spokojeni.