Image

Pekař


3letý učební obor

Miluješ vůni čerstvě upečených koláčů a křupavou kůrku ještě teplého chleba? Doma občas také něco upečeš a rád/a zkoušíš nové recepty? Vyuč se pekařem a věnuj se poctivému řemeslu.

Naučíš se připravovat sladké i slané pečivo – od klasických housek přes kváskový chleba až po koláče a vánočky. Pro tvoje výrobky se budou lidé s úsměvem vracet každý den.


Stáhni si přihlášku

Kriteria 2. kolo

Důležité informace a formuláře

Výsledky 2. kola PŘ

KÓD OBORU
29-53-H/01

RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Pekař

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

DÉLKA STUDIA
3 roky

FORMA STUDIA
Denní

MÍSTO VÝUKY
Smiřice

POČET PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ
17

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.

POVINNÁ LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano

Proč jít na tento obor


Jisté uplatnění


S tímto oborem se o uplatnění bát nemusíš – po šikovných pekařích je vysoká poptávka a často si vydělají pěkné peníze.

Připravuj zakázky


Zapojíš se do přípravy různých akcí v kraji i do zpracování zakázek, které dostáváme od veřejnosti.

Kvalitní praxe


Teoretické znalosti převedeš do praxe ve školní pekárně i v pekárnách v okolí. Naučíš se vše, co budeš pro svou budoucí profesi potřebovat.

Další výuční list


Chceš dva výuční listy? Po úspěšném absolvování tohoto oboru si během jednoho roku můžeš dalším studiem doplnit znalosti a stát se i cukrářem.

Pokračuj dál


Vzdělávej se dál. Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.

Začni podnikat


Osvojíš si provozní znalosti a základy ekonomiky – ty se ti budou hodit v budoucím zaměstnání i při podnikání.

Kde se uplatníš


O práci se jako pekař bát nemusíš – pečivo denně kupují stovky lidí. Můžeš pracovat v malé řemeslné pekárně, ve velkých pekárnách i v hotelové restauraci.

A co takhle otevřít vlastní podnik a zásobovat pečivem široké okolí?

Co se na oboru naučíš?


  • Naučíš se upéct několik druhů chleba, rohlíky, housky i vánočky a svatební koláče. Chybět nebudou ani zdravé varianty jako je kváskový chleba nebo pečivo se semínky a klíčky.
  • Zvládneš obsluhovat stroje a zařízení v celém pekárenském provozu. Naučíš se vše, co budeš pro svou budoucí profesi potřebovat.
  • Osvojíš si provozní znalosti a základy ekonomiky – ty se ti budou hodit v budoucím zaměstnání i při podnikání.
  • Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.
Zjisti, co ti můžeme nabídnout

Co o nás říkají žáci a absolventi?


Přečti si názory a zkušenosti o studiu na naší škole od těch, kteří si to zažili na vlastní kůži - od našich žáků a absolventů.
Image

Michal Dvořáček

absolvent oboru Nástavba - podnikání 2011, ředitel obchodní sítě eDo Finance a.s.
"Škola mi dala základy v podnikání a ekonomice, které jsem využil dále ve svém vlastním podnikání. Dnes jsem ředitelem obchodní sítě eDO Finance a.s. a vedu tým 35 spolupracovníků v oboru financí. Na SŠSOG mám jen ty nejlepší vzpomínky."
Image

Michael Šimončič

absolvent oboru Sportovní management 2015, Store Manager O2 a podnikatel
"Spojení sportu a studia na této škole funguje a student dostane maximální podporu ze strany školy. Škola mě připravila na následující životní období, na to co přijde, když hokej nevyjde. Základy ekonomiky a podnikání aktuálně plně využívám ve své práci."

Chceš studovat tento obor?

Vyber si SŠSOG Hradec Králové - školu, která nastartuje tvoji kariéru profesionálního pekaře.
Zjisti, jak na přijímačky