Image

Číšník


3letý učební obor

Užíváš si dobré jídlo a pití a líbí se ti ruch restaurací? Jsi komunikativní a baví tě poznávat nové lidi? Láká tě pracovat v kavárně, míchat drinky za barem nebo obsluhovat hosty v luxusní restauraci?

Na tomto oboru se staneš se odborníkem na obsluhu hostů, stolování a etiketu. Zvládneš připravit jídelníček, servírovat jídlo, upravit ho přímo před hostem a celý zážitek doplnit kvalitním drinkem.


Stáhni si přihlášku


KÓD OBORU
65-51-H/01

RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař – číšník

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

DÉLKA STUDIA
3 roky

FORMA STUDIA
Denní

MÍSTO VÝUKY
Hradec Králové

POČET PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ
19

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.

POVINNÁ LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano

Proč jít na tento obor


Jisté uplatnění


S tímto oborem se o uplatnění bát nemusíš – po šikovných číšnících je vysoká poptávka a často si vydělají pěkné peníze.

Dělej, co tě baví


Pokud se chceš v oboru rozvíjet, můžeš se zúčastnit různých odborných kurzů a stát se baristou, barmanem nebo somelierem.

Kvalitní praxe


Teoretické znalosti převedeš do praxe buď ve školní restauraci nebo v dalších gastronomických provozech.

Domluvíš se snadno


Se znalostí dvou cizích jazyků se ve světě neztratíš. Základem je angličtina, ke které přidáš další jazyk.

Pokračuj dál


Vzdělávej se dál. Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.

Začni podnikat


Získej zkušenosti a můžeš začít podnikat a otevřít si třeba vlastní bistro.

Kde se uplatníš


Jako profesionální číšník najdeš práci jak u nás, tak v zahraničí – můžeš pracovat v kavárnách, v restauracích, luxusních hotelech i v bistrech. Uplatníš se také jako barman, barista nebo sommelier.

A pokud si na to troufneš, s trochou praxe si můžeš otevřít vlastní restauraci.

Co se na oboru naučíš?


  • Osvojíš si zásady obsluhy, naučíš se flambovat, porcovat maso a ovoce. Poznáš, co je to fondue a další speciality mezinárodní kuchyně.
  • Staneš se odborníkem na míchání různých koktejlů. Zvládneš také připravit skvělou kávu.
  • Zvládneš sestavit menu a připravit tabuli pro jakoukoli příležitost. Staneš se odborníkem na stolování.
  • Osvojíš si společenská pravidla a správnou komunikaci s hostem.
  • Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.
Zjisti, co ti můžeme nabídnout

Co o nás říkají žáci a absolventi?


Přečti si názory a zkušenosti o studiu na naší škole od těch, kteří si to zažili na vlastní kůži - od našich žáků a absolventů.
Image

Michal Dvořáček

absolvent oboru Nástavba - podnikání 2011, ředitel obchodní sítě eDo Finance a.s.
"Škola mi dala základy v podnikání a ekonomice, které jsem využil dále ve svém vlastním podnikání. Dnes jsem ředitelem obchodní sítě eDO Finance a.s. a vedu tým 35 spolupracovníků v oboru financí. Na SŠSOG mám jen ty nejlepší vzpomínky."
Image

Michael Šimončič

absolvent oboru Sportovní management 2015, Store Manager O2 a podnikatel
"Spojení sportu a studia na této škole funguje a student dostane maximální podporu ze strany školy. Škola mě připravila na následující životní období, na to co přijde, když hokej nevyjde. Základy ekonomiky a podnikání aktuálně plně využívám ve své práci."

Chceš studovat tento obor?

Vyber si SŠSOG Hradec Králové a nastartuj svoji kariéru v gastronimii.
Zjisti, jak na přijímačky