Číšník
Užíváš si dobré jídlo a pití a líbí se ti ruch restaurací? Jsi komunikativní a baví tě poznávat nové lidi? Láká tě pracovat v kavárně, míchat drinky za barem nebo obsluhovat hosty v luxusní restauraci?
Na tomto oboru se staneš se odborníkem na obsluhu hostů, stolování a etiketu. Zvládneš připravit jídelníček, servírovat jídlo, upravit ho přímo před hostem a celý zážitek doplnit kvalitním drinkem.
KÓD OBORU
65-51-H/01
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař – číšník
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem
ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška
DÉLKA STUDIA
3 roky
FORMA STUDIA
Denní
MÍSTO VÝUKY
Hradec Králové
POČET PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ
19
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.
POVINNÁ LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano
Proč jít na tento obor
Jisté uplatnění
Dělej, co tě baví
Kvalitní praxe
Domluvíš se snadno
Pokračuj dál
Začni podnikat
Kde se uplatníš
Jako profesionální číšník najdeš práci jak u nás, tak v zahraničí – můžeš pracovat v kavárnách, v restauracích, luxusních hotelech i v bistrech. Uplatníš se také jako barman, barista nebo sommelier.
A pokud si na to troufneš, s trochou praxe si můžeš otevřít vlastní restauraci.
Co se na oboru naučíš?
- Osvojíš si zásady obsluhy, naučíš se flambovat, porcovat maso a ovoce. Poznáš, co je to fondue a další speciality mezinárodní kuchyně.
- Staneš se odborníkem na míchání různých koktejlů. Zvládneš také připravit skvělou kávu.
- Zvládneš sestavit menu a připravit tabuli pro jakoukoli příležitost. Staneš se odborníkem na stolování.
- Osvojíš si společenská pravidla a správnou komunikaci s hostem.
- Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.