Image

Kuchař


3letý učební obor

Doma se často motáš kolem plotny a zkoušíš nové recepty? Miluješ food festivaly a baví tě sledovat kuchařské televizní show? V tom případě ti tento obor sedne.

Naučíš se připravovat pokrmy české i světové kuchyně. Zvládneš sestavit menu o několika chodech včetně sladké tečky na závěr – tvá jídla potěší chuťové pohárky malých i velkých. Osvojíš si také základy podnikání a ekonomie a po škole si můžeš otevřít třeba vlastní restauraci.


Stáhni si přihlášku

Kriteria 2. kolo

Důležité informace a formuláře

Výsledky 2. kola PŘ

KÓD OBORU
65-51-H/01

RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař – číšník

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

DÉLKA STUDIA
3 roky

FORMA STUDIA
Denní

MÍSTO VÝUKY
Hradec Králové

POČET PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ
30

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.

POVINNÁ LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano

Proč jít na tento obor


Jisté uplatnění


S tímto oborem se o uplatnění bát nemusíš – po šikovných kuchařích je vysoká poptávka. Navíc si kdykoliv můžeš otevřít vlastní podnik.

Dělej, co tě baví


Pokud se chceš v oboru rozvíjet, můžeš se účastnit různých odborných kurzů a stát se barmanem, baristou nebo sommeliérem.

Kvalitní praxe


Teoretické znalosti převedeš do praxe ve školní restauraci a dalších provozovnách ve městě. Zapojíš se také do přípravy různých gastronomických akcí v kraji.

Moderní vybavení


Budeš pracovat s moderním vybavením, které usnadní tvou práci. Naučíš se vše, co budeš pro svou budoucí profesi potřebovat.

Pokračuj dál


Vzdělávej se dál. Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.

Začni podnikat


Získej zkušenosti a můžeš začít podnikat a otevřít si třeba vlastní restauraci nebo bistro.

Kde se uplatníš


Jako kuchař se uplatníš v restauraci, jídelně, bistru i v kuchyni luxusního hotelu. Práci najdeš u nás i v zahraničí, a když budeš šikovný, můžeš se vypracovat až na šéfkuchaře. Láká tě otevřít si vlastní podnik?

S trochou praxe můžeš zažádat o živnostenský list a rozjet podnikání naplno.

Co se na oboru naučíš?


  • Naučíš se připravovat jídla teplé i studené kuchyně a základní dezerty. Seznámíš se i s novými technologiemi a postupy moderní gastronomie.
  • Zvládneš sestavit jídelní lístek a slavnostní menu o několika chodech.
  • Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.
Zjisti, co ti můžeme nabídnout

Co o nás říkají žáci a absolventi?


Přečti si názory a zkušenosti o studiu na naší škole od těch, kteří si to zažili na vlastní kůži - od našich žáků a absolventů.
Image

Michal Dvořáček

absolvent oboru Nástavba - podnikání 2011, ředitel obchodní sítě eDo Finance a.s.
"Škola mi dala základy v podnikání a ekonomice, které jsem využil dále ve svém vlastním podnikání. Dnes jsem ředitelem obchodní sítě eDO Finance a.s. a vedu tým 35 spolupracovníků v oboru financí. Na SŠSOG mám jen ty nejlepší vzpomínky."
Image

Michael Šimončič

absolvent oboru Sportovní management 2015, Store Manager O2 a podnikatel
"Spojení sportu a studia na této škole funguje a student dostane maximální podporu ze strany školy. Škola mě připravila na následující životní období, na to co přijde, když hokej nevyjde. Základy ekonomiky a podnikání aktuálně plně využívám ve své práci."

Chceš studovat tento obor?

Vyber si SŠSOG Hradec Králové a nastartuj svoji kariéru v gastronimii.
Zjisti, jak na přijímačky