Kuchař
Doma se často motáš kolem plotny a zkoušíš nové recepty? Miluješ food festivaly a baví tě sledovat kuchařské televizní show? V tom případě ti tento obor sedne.
Naučíš se připravovat pokrmy české i světové kuchyně. Zvládneš sestavit menu o několika chodech včetně sladké tečky na závěr – tvá jídla potěší chuťové pohárky malých i velkých. Osvojíš si také základy podnikání a ekonomie a po škole si můžeš otevřít třeba vlastní restauraci.
KÓD OBORU
65-51-H/01
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař – číšník
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem
ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška
DÉLKA STUDIA
3 roky
FORMA STUDIA
Denní
MÍSTO VÝUKY
Hradec Králové
POČET PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ
30
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.
POVINNÁ LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano
Proč jít na tento obor
Jisté uplatnění
Dělej, co tě baví
Kvalitní praxe
Moderní vybavení
Pokračuj dál
Začni podnikat
Kde se uplatníš
Jako kuchař se uplatníš v restauraci, jídelně, bistru i v kuchyni luxusního hotelu. Práci najdeš u nás i v zahraničí, a když budeš šikovný, můžeš se vypracovat až na šéfkuchaře. Láká tě otevřít si vlastní podnik?
S trochou praxe můžeš zažádat o živnostenský list a rozjet podnikání naplno.
Co se na oboru naučíš?
- Naučíš se připravovat jídla teplé i studené kuchyně a základní dezerty. Seznámíš se i s novými technologiemi a postupy moderní gastronomie.
- Zvládneš sestavit jídelní lístek a slavnostní menu o několika chodech.
- Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.