Image

Cukrář


3letý učební obor

Život bez sladkého si nedovedeš představit? Baví tě péct a už teď rodinu a kamarády zásobuješ cukrovými dobrotami? Udělej z koníčka svou profesi a staň se cukrářem!

Naučíš se připravovat různé dorty, koláče, zákusky i populární minidezerty. Vyzkoušíš si práci s různými surovinami, staneš se odborníkem na polevy, krémy a náplně. Dobroty, které vzniknou pod tvýma rukama, budou dělat radost ostatním a zpříjemní jim den.


Stáhni si přihlášku

Kriteria

Důležité informace a formuláře

KÓD OBORU
29-54-H/01

RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Cukrář

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

DÉLKA STUDIA
3 roky

FORMA STUDIA
Denní

MÍSTO VÝUKY
Smiřice

POČET PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ
30

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.

POVINNÁ LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano

Proč jít na tento obor


Jisté uplatnění


S tímto oborem se o uplatnění bát nemusíš – sladké milují všichni a práci najdeš v cukrárnách, kavárnách i hotelech. Navíc si vždycky můžeš otevřít vlastní podnik.

Připravuj zakázky


Zapojíš se do přípravy různých akcí v kraji i do zpracování zakázek, které dostáváme od veřejnosti.

Kvalitní praxe


Teoretické znalosti převedeš do praxe ve školní cukrárně, modelárně a pekárně. Naučíš se vše, co budeš pro svou budoucí profesi potřebovat.

Další výuční list


Chceš dva výuční listy? Po úspěšném absolvování tohoto oboru si během jednoho roku můžeš dalším studiem doplnit znalosti a stát se i pekařem.

Pokračuj dál


Vzdělávej se dál. Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.

Začni podnikat


Osvojíš si provozní znalosti a základy ekonomiky – ty se ti budou hodit v budoucím zaměstnání i při podnikání.

Kde se uplatníš


Sladké milují snad všichni, takže se uplatníš nejen v cukrárnách, ale také v kavárnách a hotelech u nás i v zahraničí.

Můžeš si také otevřít vlastní živnost a péct na zakázku – třeba svatební a narozeninové dorty, zákusky a cukroví.

Co se na oboru naučíš?


  • Naučíš se vytvořit vynikající dorty, zákusky a dezerty – a to nejen z české, ale také ze světové cukrařiny.
  • Zvládneš připravit různé druhy těst, lahodné krémy, fondán i karamel. Osvojíš si techniky zdobení – kreativitě se meze nekladou!
  • Osvojíš si provozní znalosti a základy ekonomiky – ty se ti budou hodit v budoucím zaměstnání i při podnikání.
  • Chceš dva výuční listy? Po úspěšném absolvování tohoto oboru si během jednoho roku můžeš dalším studiem doplnit znalosti a stát se i pekařem.
  • Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.
Zjisti, co ti můžeme nabídnout

Co o nás říkají žáci a absolventi?


Přečti si názory a zkušenosti o studiu na naší škole od těch, kteří si to zažili na vlastní kůži - od našich žáků a absolventů.
Image

Michal Dvořáček

absolvent oboru Nástavba - podnikání 2011, ředitel obchodní sítě eDo Finance a.s.
"Škola mi dala základy v podnikání a ekonomice, které jsem využil dále ve svém vlastním podnikání. Dnes jsem ředitelem obchodní sítě eDO Finance a.s. a vedu tým 35 spolupracovníků v oboru financí. Na SŠSOG mám jen ty nejlepší vzpomínky."
Image

Michael Šimončič

absolvent oboru Sportovní management 2015, Store Manager O2 a podnikatel
"Spojení sportu a studia na této škole funguje a student dostane maximální podporu ze strany školy. Škola mě připravila na následující životní období, na to co přijde, když hokej nevyjde. Základy ekonomiky a podnikání aktuálně plně využívám ve své práci."

Chceš studovat tento obor?

Vyber si SŠSOG Hradec Králové - školu, která nastartuje tvoji kariéru profesionálního cukráře.
Zjisti, jak na přijímačky